Toronto: +1 (416) 322-2914   Kyiv: +380 (44) 253-30-94   Moscow: +7 (499) 124-1116

Картка/Сертифікат громадянина

Для того, щоб отримати право стати громадянином Канади, Ви маєте відповідати вимогам всіх нижчезазнечених сфер:

Фізична присутність

Подаючи заяву, Ви повинні фізично знаходитись у Канаді як постійний житель мінімум 1460 днів протягом шести років з моменту Вашого приїзду. Також, необхідна присутність протягом мінімум 183 днів на рік протягом кожного з чотирьох років, що Ви маєте прожити у Канаді, повністю або частково протягом шести років до дня подачі заяви. Ці вимоги не стосуються дітей до 18 років.

Рахуючи час, проведений у Канаді, враховуйте лише час, проведений з моменту, як Ви стали постійним жителем Канади.

Виконання податкових обов`язків

Ви маєте виконати всі свої податкові обов`язки та відзвітуватись за період у чотири роки протягом шести років після Вашого прибуття.

Намір бути громадянином Канади

Ви маєте підтвердити свій намір проживати у Канаді поки приває процес подачі заяви на громадянство.

Знання мов

У Канаді дві офіційні мови: англійська та французька. Для того, щоб стати громадянином, Ви маєте підтвердити, що володієте однією з цих мов на достатньому рівні. Загалом, це значить, що Ви можете:

  • Приймати участь у короткий щоденних розмовах на загальні теми;
  • Розуміти прості інструкції, запитання та вказікви;
  • Використовувати просту граматику, в тому числі прості часи та структури;
  • Показати, що Ви знаєте досить загальних слів та виразів, щоб відповідати на запитання та виражати свою думку.

Якщо Вам від 14 до 64 років, Ви маєте вислати документи, разом з заявою на громадянство, що підтверджують Ваше володіння англійською або французькою мовою на цьому рівні.

Як добре Ви знаєте Канаду

Щоб стати громадянином, Ви маєте розуміти права, обовязки та привілеї громадян, такі як голосування на виборах та дотримання законів. Ви також маєте довести, англійською або французькою мовою, свою обізнаність у питаннях КанадськоЇ:

  • історії,
  • цінностей,
  • інститутів,
  • символів.

Якщо Вам від 14 до 64 років на момент подачі заяви, Ви повинні будете скласти іспит на знання Канади і обов`язків та привілей громадянства.  Зазвичай, це письмовий тест, але іноді він приймається і усно через співбесіду з громадським суддєю. Все, що Вам потрібно знати для складання тесту, Ви знайдете у нашому безкоштовному навчальному посібнику.

Заборони

Якщо Ви скоїли злочин в Канаді або за її межами, Ви можете позбутись права стати громадянином Канади на певний період часу. Наприклад, якщо Ви:

  • Перебуваєте у в`язниці, умовно-достроково звільнені або умовно засуджені, або відбуваєте покарання за межами Канади,
  • Засуджені за кримінальний злочин у Канаді або за злочин за межами Канади протягом чотирьох років до подачі заяви на громадянство,
  • Залучені у судовий процес з розгляду кримінального злочину у Канаді або злочину за межами Канади.

Час, проведений у в`язниці або протягом умовно-дострокового звільнення, не рахується як час проживання у Канаді. Час випробувального періоду також не враховується, якщо Ви були засуджені за злочин.